Web Analytics Made Easy - Statcounter

حذف قبوض کاغذی که زمزمه‌های آن چند سالی است که به گوش می‌رسد از ابتدای امسال با حذف قبض تلفن وارد فاز اجرایی شد. بعد از تلفن نوبت به قبوض برق رسید تا مشترکان با استفاده از راهکارهای ارائه شده در سامانه مورد نظر ثبت نام کرده و قبوض خود را به صورت الکترونیکی دریافت کنند.

حالا نوبت به گاز رسیده تا با قبوض کاغذی خداحافظی کند تا از این پس مشترکان میزان و هزینه مصرف خود را بر روی گوشی‌های تلفن همراه خود ببینند و برای پرداخت اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار که با هدف حفظ محیط زیست و همچنین کاهش هزینه‌ها انجام می‌شود، در گام اول، حذف کاغذ برای جلوگیری از تعرض به درختان و جنگل‌ها در نظر گرفته می شود. در واقع، به ازای حذف هر برگ A۴ که برای چاپ قبوض به کار می‌رود، میزان زیادی در مصرف آب و بریدن درختان صرفه‌جویی می‌شود.

مورد بعدی صرفه‌جویی، کاهش میزان تردد و ترافیک در سطح شهر است که باعث می‌شود هزینه‌های سفر درون شهری از لیست هزینه‌های خانوار حذف شود. این امر در کنار کاهش تردد ماموران پستی که وظیفه رساندن قبوض به در منازل را دارند اهمیت ویژه‌ای پیدا می کند.

با این حال در بهترین حالت،‌۹۰ درصد قبوض حذف می‌شوند که با در نظر گرفتن ۲۳ میلیون مشترک گاز در کشور، ‌بیش از ۲۱ میلیون مشترک دیگر قبض کاغذی نمی‌گیرند که با احتساب صدور ۸ قبض در طول سال برای هر مشترک،‌۱۷۰ میلیون قبض دیگر چاپ نخواهد شد.

این اعداد نشان می‌دهد، ۷۶.۵ میلیارد تومان در طول سال هزینه چاپ و توزیع کم شده و اگر صد در صد قبوض حذف شود، این رقم به ۸۵ میلیارد تومان صرفه‌جویی در سال خواهد رسید.

علاوه بر کاهش هزینه چاپ و توزیع با این اقدام، ۲۸۲ تن کاغذ کمتر استفاده می‌شود که به معنای آن است که چهار هزار و  ۷۹۴ درخت از قطع شدن نجات پیدا می‌کنند و از مصرف ۵۴۶ میلیون لیتر هدر رفت آب جلوگیری خواهد شد.

 این اعداد نشان می‌دهد که توجه به حذف قبوض کاغذی تا چه میزان می‌تواند علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها، ‌به حفظ محیط زیست کمک کند.

همین مساله باعث شده تا پیش از این نیز شرکت ملی گاز برای حذف این قبوض اطلاع‌رسانی کند و حتی در حال حاضر، ۳۷ درصد کل مشترکین گاز در کشور در سامانه‌های مربوط به این حوزه ثبت‌نام کرده‌اند.

از مجموع ۳۱ استان، اطلاعات ۲۷ استان بالای ۲۰ درصد و ۱۱ استان بالای ۵۰ درصد، جمع‌آوری شده و با توجه به تغییراتی که در بسترهای جمع‌آوری اطلاعات مشترکین در ابعاد ملی ایجاد شده، مشترکین می توانند بر اساس سه روش در سامانه حذف قبوض کاغذی گاز ثبت نام کنند.

در روش اول مشترک باید شماره اشتراک را به صورت ۱ * شماره اشتراک، (به ترتیب از سمت چپ به راست: عدد یک، ستاره، شماره اشتراک) به شماره پیامک متمرکز ۱۰۰۰۱۹۴ ارسال کند.

روش بعدی مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت ملی گاز ایران  و کلیک بر روی آیکون "ثبت تلفن همراه مشترکین جهت حذف قبوض کاغذی" و ورود به صفحه دریافت اطلاعات مشترکین است.

همچنین مشترکین می‌توانند از آدرس اینترنتی صفحه حذف قبوض کاغذی گاز  استفاده کرده و با ورود به صفحه دریافت اطلاعات مشترکین اقدام به ثبت نام کنند.

از سوی دیگر هرچه آمار تعداد تلفن‌های همراه و اطلاعات مشترکین گاز، سریع‌تر جمع‌آوری شود، شروع عملیات حذف ارسال قبض کاغذی سریع‌تر صورت می‌گیرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صرفه جویی نفت و گاز قبوض کاغذی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۸۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی

به گزارش خبرنگار مهر، طرح کالابرگ الکترونیکی از سال قبل اجرا شده و برخی خانوارها به جای استفاده نقدی از یارانه تخصیص داده شده از سوی دولت، مبادرت به خرید ۱۱ قلم کالاهای اساسی شامل برنج، روغن، قند، شکر، حبوبات، مرغ، گوشت قرمز منجمد، شیر، پنیر، ماست، ماکارونی و گوشت مرغ، تعیین شده از سوی انستیتو ایران می‌کنند.

در این خصوص ۲۲۰ هزار فروشگاه، متصل به طرح بوده و افراد با مراجعه به این فروشگاه‌ها که برخی مربوط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بعضی فروشگاه شخصی هستند خدمات لازم را در خرید این اقلام اساسی ارائه می‌دهند.

در کنار یارانه عمومی و کالابرگ الکترونیکی، طرح «یسنا» (یارانه ویژه زنان باردار و شیرده) نیز از بهمن سال قبل در حال اجرا بوده که ماهانه ۴۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان خانوار در ۸ استان محروم به ازای مادران باردار و شیرده واریز می‌شود.

همچنین در این خصوص باید به یارانه کودکان اشاره کرد که به ازای هر کودک دارای سوءتغذیه در خانوارهای دهک اول تا پنجم مبلغ یک میلیون تومان و فرزندان مربوط به دهک‌های ششم و هفتم ۶۰۰ هزار تومان واریز می‌شود.

البته اقلام دو طرح اخیر با افزودن میوه و سبزیجات ۱۶ قلم است.

همراه با این خدمات جایزه تشویقی دولت که در طرح «فجرانه» ۲۲۰ هزار تومان بوده، به افراد مشمول یارانه اجازه می‌دهد تا به ازای خرید هر یک از ۱۱ کالای تعیین شده، جایزه تشویقی داشته باشند و از هر یک از کالاها خرید مازاد داشته باشند.

اما با وجود تاکید بر خرید ۱۱ قلم کالا به دلیل برخی ضعف‌های زیرساختی سرپرستان برخی خانوار یارانه مربوط به طرح فجرانه یا یسنا را برای خرید سایر اقلام مانند شوینده‌ها هزینه می‌کنند. این امر در فروشگاه‌های شخصی و کوچک متصل به درگاه کالابرگ الکترونیکی رخ می‌دهد و همچنین برخی فروشگاه داران خرد از طرح سوءاستفاده کرده و افراد را مجبور به خرید کالاهای بیشتر می‌کنند.

در این خصوص معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرده، به دلیل اینکه پایش ملی بر روی فروشگاه‌ها آغاز شده است، هم اکنون اجازه نداریم فروشگاه جدیدی را به طرح متصل کنیم.

کد خبر 6096995 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • ۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت صدور مجوز‌های الکترونیکی
  • جزیره هرمز پیشتاز در صدور مجوز الکترونیکی/اعلام آخرین مهلت دریافت مجوز‌های الکترونیکی صنفی
  • شناسایی واحدهای صنفی فاقد مجوز با الکترونیکی شدن مجوزها
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی
  • الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه
  • تبدیل ۱۸۱۰ مجوز کاغذی به شناسه یکتا در میاندوآب
  • لحظه نجات فرد پناهنده بر روی درخت در سیل (فیلم)
  • (ویدئو) نجات مرد سیل‌زده که ۵ روز بالای درخت بود
  • کابوس تورم در تعقیب متقاضیان طرح نهضت ملی